Lijst alternatieve programmering

Overzicht van ‘alternatieve’ programmamogelijkheden

Naast het uitnodigen van een spreekster zijn er andere mogelijkheden om een Ontmoeting met Vrouwen vorm en inhoud te geven.
N.B.: Wij hebben degenen die dit aanbieden zelf niet gehoord en bezig gezien.
Aangepast op 9 februari 2022

Adresgegevens Programma

Zangduo Bertha & Bartha
Hardinxveld-Giessendam
Tel.: Bertha 06-50 88 80 39,
Bartha 0184  -617 402
zangduoberthaenbartha (at) gmail.com
www.zangduoberthaenbartha.nl

Al meer dan dertig jaar verzorgt dit actieve zangduo uit het Groene Hart van Nederland optredens. Zij geven hun muzikale activiteiten met diverse programma’s een feestelijk, sfeervol en/of diepgaand tintje. Of het nu bij vrouwengroepen, ouderen, zorginstellingen, jubilerende vereniging of andere gezelschappen is. Deze graag geziene gast weet de juiste snaar voor uw programma te raken. 

Alle programma’s zijn ook op maat en in combinaties mogelijk. 

Christien Blok,
Gezina van den Bos en
Barbara Stouwdam
Zwolle
06-42 14 90 64
info (at) opentopvrouw.nl
www.opentopvrouw.nl
www.facebook.com
Liedjescabaret ‘Op en Top Vrouw’
Een avondvullend programma met een lach en een traan, onder pianobegeleiding. Hilarische liedjes zorgen voor een feest van herkenning bij menige vrouw. Andere nummers laten juist een heel gevoelige kant van het vrouw-zijn zien. Op en Top Vrouw vertelt door middel van muziek en multimedia het verhaal van moderne vrouwen in deze tijd. Als single, moeder en pasgetrouwde vrouw. Situaties waar je in terecht kunt komen en hoe je daarmee kunt omgaan, ook samen met God. Voor evenement/kerkdienst of feest te boeken.
Gerrieke van Brussel-Bloed
Zwijndrecht
06-42566955
info (at) puurity.nl
www.Puurity.nl 
Puurity
Creatieve workshop
Met behulp van een creatieve bezigheid (klei, marmeren, tekenen etc.) gaat het over een van de volgende onderwerpen: contact met God, genezing, emoties, herstel, seksualiteit, relaties & gesprek of opvoeding. Samen specificeren we dat naar behoefte.
Oriëntatie innerlijk herstel
Een programma met het samen zoeken naar Gods herstel voor jou, in jouw pijnpunten.
Ik faciliteer wat mensen individueel direct kunnen toepassen. Ieder kan dan zelf zoeken, waarnemen, omschrijven (of tekenen o.i.d.) en met God bespreken. 
Gesprek met God
Bidden dichtbij beleven, Gods stem horen, samen experimenteren en oefenen in contact met God, waarna je dat dagelijks kan beleven.
Gilah Evers-Lissauer
Amersfoort
033-472 09 43
WApp: 0626988209
judasmam (at) gmail.com 
rabbisevers (at) kpnplanet.nl
www.gilahevers.nl
Joods leven
Als moeder van een groot gezin en vrouw van een rabbijn met ook een eigen leven, heb ik “veel te vertellen”… Les geven is mijn passie.
Dieper ingaan op wat Hashem (G’d) ons vertelt in de Tora vind ik erg boeiend.
LezingJoodse feestdagen
Lezing: De vrouw in het Jodendom
LezingIsraël, anders dan in de media
Gesprek over opvoeden van kinderen
Cursus: opvoeding (van kinderen) volgens de Tora (bijbel), 4×2 uur

 

* Cursus: SchakelLAB
Bij SchakelLAB voor Liefde, Aandacht en Begrip, kom je om te leren hoe je een Liefdevol leven kan leiden.
Houd je van geven, delen en harmonie? Voel je regelmatig dat mensen anders denken dan jij? Wij voelen net als jij. De cursus is 4 x 2 uur, gebaseerd op oude Joodse bronnen en moderne ideeën van onder andere coaching.
Wil je meedoen? Klik hier

Avondje Jodendom met rondleiding in de bijna 300 jaar oude sjoel (synagoge) van Amersfoort en aansluitend een “vrijdagavond-maaltijd” bij de Familie Evers thuis. Dit is niet op vrijdagavond maar om u een idee te geven hoe het gaat. Door rabbijn Evers wordt tijdens de maaltijd uitleg geven. Voor groepen van 10-18 personen.

Hanneke van Harten
Best (Brabant)
06-20116827
www.refindcoaching.nl
Inspiratiewandelingen en workshops voor vrouwen in Brabant
Regelmatig organiseer ik wandelingen. Een moment in de natuur van genieten, inspireren, ontspannen, bezinnen, bemoedigen, reflecteren en andere vrouwen ontmoeten.
Daarnaast verzorg ik workshops voor vrouwen met aansprekende thema’s. De workshops kunnen bestaan uit een lezing aangevuld met leuke praktijkopdrachten.
Graag wil ik mijn kennis en ervaringen delen om vrouwen toe te rusten.
Ook voor spreekbeurten/lezingen ben ik beschikbaar.
Willemien Hilberink
Emst
06 450 506 38
wilkewillemien (at) gmail.com
Verhalenvertelster
Verhalen vanuit de Bijbel, specifiek over vrouwen, die niet altijd met name genoemd worden. Hun kracht, moed, hoop en geloof verbindt hen met ons, vrouwen van nu. Ook het boek van de Psalmen is voor mij een bron van inspiratie. Voor deze vertellingen gebruik ik een fictief kader, zodat er een verrassend nieuw licht valt over de inhoud van dit bijzondere bijbelboek. Bij mijn vertelling maak ik gebruik van kleding, decor en muziek in de lijn van het verhaal. Keuze uit diverse verhalen.
Johanna Hoekstra
Professional Organizer
Hoornsterzwaag (Fr.)
06-46104961
johanna (at) it-oersicht.nl
www.it-oersicht.nl
Workshop ‘Leef zoals je bedoeld bent’
Hoe krijg je rust en overzicht in je hart, je hoofd, je huis en je geldzaken? In mijn workshops ga ik actief met jullie aan de slag met één van deze thema’s. Het hart: Je ontdekt hoe je kunt luisteren naar je hart. Het hoofd: Je ervaart hoe je om kunt gaan met negatieve gedachten. Je huis: Je leert hoe je je huis een thuis maakt door op te ruimen, te ‘ontspullen’ en door een fijne inrichting. Geldzaken: Je ziet de voordelen van het ordenen van je administratie en het op orde maken van je financiën. Ieder thema is erop gericht om een leven te gaan leiden zoals het bedoeld is voor jou! Durf je de uitdaging aan?
Hanja Jong
Heerhugowaard
072-520 28 59
hanjajong (at) gmail.com
Workshop kleurenanalyse
Voor een klein / middel of groter publiek. Kleurenanalyse d.m.v. kleurendoeken. Welke kleuren flatteren jou? Geeft je zelfvertrouwen. Daardoor geen miskopen meer! Ik werk behalve met winter/ lente/ zomer/ herfst ook met de tussentypes, het 12 types model. Desgewenst ook met presentatie sjaaltjes en te combineren met sjaaltjes ruilen (elke vrouw neemt dan een eigen sjaaltje mee). Voor een hele dag onder de titel ‘Mooi van binnen – Mooi van buiten’ kan ik een combinatie verzorgen van een kleurenanalyse met een spreekbeurt over de ‘binnenkant’.
Programma graag in overleg, liefst telefonisch en dan mailbevestiging. 
Diacones Anneke Kempers
Zendings-Diaconessenhuis Bethanië
Jan van Zutphenweg 4
3958 GE  Amerongen
Afspraken via José Breekveldt,
tel. 0343-72 37 80 (ma/wo)
jose (at) zdh.nl
www.zdh.nl 
Stiltelezing
Zuster Anneke: “Stilte, bezinning en rust zijn in onze cultuur ondergesneeuwd. Het aantal prikkels is verhonderdvoudigd in de laatste halve eeuw. Mensen hebben rust en stilte broodnodig, maar komen er vaak niet toe.” Welke obstakels komen we tegen in ons verlangen naar stilte en contact met God? Welke weg wijst God ons vanuit Zijn Woord? Dit soort vragen komen in de stiltelezing aan bod. Na de lezing wordt de stilte in kleine groepjes beoefend.
Marijke Koers

Papendrecht
078-7501751
info (at) marijkekoers.nl
www.marijkekoers.nl

Workshop ‘Op reis met God’ 
‘Op reis met God’, het klinkt zo mooi. Maar hoe doe je dat in een wereld vol zorgen en prikkels? In de Bijbel geeft God ons allerlei leefregels zodat we een goed leven kunnen hebben. Hoe houd je in je levensreis zicht op God? Ontdek voor het eerst of opnieuw hoe mooi een leven dichtbij God is. In deze workshop geef ik je inspirerende voorbeelden uit de Bijbel. Ook zal ik delen wat God in mijn eigen leven gedaan heeft. Ontvang praktische handvatten en laat je bemoedigen!

Andere thema’s: 
– Zorgeloos leven/zonder zorgen Gods toekomst tegemoet
– Gods stem verstaan/leiding van God
– Vrijmoedigheid/Sta op en schitter
– Gods Vaderhart/Gods trouw in een gebroken wereld
-Vrijheid in Christus/vrij van slavernij
– Geloven met hart en handen
– Je bent waardevol
Andere onderwerpen op aanvraag. 

Tip: Je kunt één van deze thema’s ook combineren met een sieradenworkshop!

Manna Musicals
(Muziek met een missie)
Delfgauw (ZH)
Info: 06- 48 34 68 34 (Els)
info (at) mannamusicals.nl
www.mannamusicals.nl
Musicals ‘Een Vrouwending’ en ‘De Vijfde Brief’

 

Musical ‘De Vijfde Brief’ richt zich op de thema’s relaties, trouw en m/v. We richten ons hierbij op een breed publiek, waarbij we door een mix van ontroerende, indringende en luchtige liedjes (en een flinke dosis humor) een heldere, Bijbelse en bemoedigende boodschap over willen dragen. In februari en maart 2017 zijn er uitvoeringen door het hele land, kijk op onze website voor het volledige tourschema. Daarnaast ligt het script van musical ‘Een Vrouwending’ klaar. Mail ons gerust als je ons uit wilt nodigen, dan kijken we graag wat mogelijk is.

Gerjaan Middelkoop- Petersen
Elburg
Tel: +31651452292
graceandpraise (at) hotmail.com
www.grace-and-praise.nl

Workshop sieraad maken
Altijd al eens jouw eigen ketting of armband willen maken? Dat kan bij ons! 
In ongeveer 2 uur neem je de tijd voor bezinning en creativiteit, met inspiratie vanuit Gods woord. Met diverse materialen en technieken leer je jouw eigen sieraad te maken. Hoe mooi is het om daarbij bijbelse en christelijke symboliek te gebruiken! Je kunt deze workshop volgen tijdens een leuk vrijgezellenfeestje, kringuitje of natuurlijk gewoon met een groep vriendinnen. In principe vanaf vijf personen (vanaf 12 jaar). Over andere aantallen en leeftijden is overleg mogelijk. De workshop kan bij ons op een locatie in Elburg worden gegeven of op een door jou te regelen locatie.

Ik sta ook graag bij evenementen en bijeenkomsten met mijn sieraden met een christelijke boodschap in een stand.

Caroline van de Vate
Zeewolde
tel. 06 – 18 11 09 59
cmvdvate (at) outlook.com
www.vandevate.nl
Rita Klapwijk
Barneveld
tel. 0342 – 49 15 59
bloemingodstuin (at) upcmail.nl
www.bloemingodstuin.nl
Martine Lage
Zeewolde
tel. 036 – 522 40 26
info (at) martinelage.nl
www.martinelage.nl
Schilderijen, gedichten, muziek: ‘Je bent geliefd!’
Een bijzonder programma rond het thema ‘Je bent geliefd!’ Aan de hand van schilderijen en gedichten wordt de boodschap, dat je geliefd, kostbaar en waardevol bent in Gods ogen, doorgegeven. Waarna vervolgens de muziek beide meeneemt en samenvoegt tot één geheel. Een unieke samenwerking tussen drie vrouwen.

Marloes Veenstra
Dance Shape
Joure
Tel. 06-19 92 30 09
Contact (at) danceshape.nl
www.danceshape.nl
Instagram: danceshapejoure

Workshop ‘Worship Dance’
Dansen voor God! Hem aanbidden met je hele lichaam. Mijn lessen bestaan uit overdenking, toepassing en dansen. Tempo, niveau en leeftijd zijn niet van belang. Samen iets aanleren of alleen maar genieten van een dans uitgevoerd door mij of door mijn dansgroep. Liederen aanleveren kan ook. 
Ik kijk uit naar vrouwen die de drempel over durven te stappen en niet alleen met hun hart en mond maar ook met hun lichaam God durven te aanbidden! Rust en vrede is wat dit u mee zal geven naar huis. Neem gerust contact op, want persoonlijk kan ik het beste uitleggen wat ik doe en waarin ik graag wil dienen in Zijn Koninkrijk.

Marina de Velde-Roos
Marle
06-45628883
marinadevelde (at)
hotmail.com
Corry Roos
Gera van Werven-Roos
http://www.roosfashion.nl/
Workshop ‘Mooi van buiten, mooi van binnen’
Drie zussen bieden vanuit hun verschillende expertises een geheel eigen kijk op wie jij bent. Marina, theoloog in opleiding en voormalig trainer/coach bij Designjeleven, neemt je mee in een kijkje naar de binnenkant. Hoe kijk je naar jezelf en hoe kijkt God naar jou?
Haar zussen Corry en Gera van ‘Roos-Fashion’ vertellen vanuit hun (meer dan 30 jaar lange) ervaring in de modewereld iets over kleur, stijl en vormgeving. Hierna kan uitgebreid geëxperimenteerd worden met kleding in verschillende trends en kleurstellingen om te ontdekken wat bij jou past.
Een gezellig uitje met collega’s of vriendinnen dat verrassend uit kan pakken. We komen graag naar je toe, maar het is ook mogelijk om met een groep af te spreken in het atelier in Vorchten.
Meta de Visser
Elst
0481 – 37 83 46
metadevisser (at) hotmail.com
Workshop clownerie voor vrouwen
Genade en gein zijn ingrediënten voor de clown. Op een speelse manier ons innerlijke kind de ruimte geven: “ja” zeggen, impulsen volgen, loslaten, onbevangen, nieuwsgierig en zonder oordeel. Worden als een kind. De clown helpt daarbij.
Niet weten, maar ervaren.
N.B.: Deze workshop is niet speciaal bedoeld voor vrouwen die als clown willen optreden, maar voor alle vrouwen!
Thea Westerbeek-Broekema
Tel. 06-47 99 41 42
twesterbeek (at)
elisabethmagazine.nl
www.theawesterbeek.nl
Koffieochtend verzorgd door het team van de Elisabethbode:
een compleet programma met sprekers en workshops.
In de pauze een boekentafel.
– Hoofdredacteur Thea Westerbeek spreekt onder andere over
– Leven in vertrouwen
– Inspirerend ouder worden
– Als (klein)kinderen andere keuzes maken
– Versterk je eigenwaarde
– Andere thema’s in overleg.
– Ook andere medewerkers kunnen een spreekbeurt verzorgen.
– Verder onder andere: workshops schilderen en liturgische kunst.
Helene Wieringa-Pruijssen
Barneveld
06-47 91 94 35
info (at) atelierhupsakee.nl
Website klik hier
Magisch zandtheater
‘The Generation Gap’
…

Bestaat die generatiekloof? In deze voorstelling met zandtekenen en muziek gaat zandkunstenares Helene Wieringa-Pruijssen als moeder met haar dochter Jose Wieringa deze uitdaging aan. Beiden tekenen op een lichtbak met fijn zand. Muziek die past bij hun generatie wordt gedraaid en tekst wordt gesproken. Door de afwisselende beelden en muziek wordt het publiek meegenomen naar de generatiekloof tussen moeder en dochter. Of zou die toch niet bestaan? De voorstelling duurt ongeveer 3 kwartier.
Mariëtte Woudenberg en
Petra Butler
Houten – Best/Eindhoven
Info: 06-23 95 95 87 resp.
06-42 18 47 10
groteovergangsboek (at) hotmail.com
Facebook
Even met m’n hoofd in de vriezer…
Duik je in de supermarkt regelmatig ter verkoeling in het diepvriesschap? Gaat je stemming op en neer als een jojo? Verplaatst het vet zich van je heupen naar je buik? En word je wat minder zorgzaam? Dan ben je ongetwijfeld in de overgang: een fase die behalve lichamelijke veranderingen ook levensvragen teweeg kan brengen. Mariëtte (53) en Petra (50), beiden freelancejournalist en ‘overgangster’, onderzochten alle facetten van de overgang. Ze schreven er een boek over en houden er informatieve en humoristische presentaties over met een verrassende quiz. Je krijgt uitleg, tips, voorbeelden, anekdotes en natuurlijk is er alle gelegenheid om vragen te stellen. De overgang is het einde van een levensfase, maar ook een tijd met nieuwe kansen …
Trudi van Woudenbergh
Vianen
06 – 27 44 82 45
trudi581969 (at) live.nl
www.troubadourrose.nl
Troubadour Rose
Ik zing voor groot en klein publiek, van alle rang en stand. Met mijn gitaar en mooi kostuum maak ik een lach en een traan in u wakker. Zonder versterking zing ik wat in me opkomt: een gezellig meezinglied, een mooie gospel of een ontroerend luisterlied. Eventueel ook voor kleine groepjes met meezingliederen uit het repertoire.

België 

Michaela Buitenwerf (L)
Schilde
0032 468 10 48 94
michaela (at) buitenwerf.eu
Inspirerende workshops / adviezen voor vriendinnen-, collega- of vrijgezellenuitjes 
Diverse dag-workshops, waaronder kleur/ styling/ Image (Wie ben ik? Ontdek je kwaliteiten) in combinatie met een mooie verzorgde lunch op een prachtige locatie net onder de Nederlandse grens. Interactief, verhelderend, praktisch. Genieten met uw favoriete vriendinnen. Maximaal 6 personen.
Verder persoonlijke adviezen over kleur en stijl voor 1-2 personen, ook mogelijk met lunch.