Lijst alternatieve programmering

Overzicht van ‘alternatieve’ programmamogelijkheden

Naast het uitnodigen van een spreekster zijn er andere mogelijkheden om een Ontmoeting met Vrouwen vorm en inhoud te geven.
N.B.: Wij hebben degenen die dit aanbieden zelf niet gehoord en bezig gezien.
Aangepast op 5 september 2019

Adresgegevens Programma
Caroline van de Vate
Zeewolde
tel. 06 – 18 11 09 59
cmvdvate@outlook.com
www.vandevate.nl
Rita Klapwijk
Barneveld
tel. 0342 – 49 15 59
bloemingodstuin@upcmail.nl
www.bloemingodstuin.nl
Martine Lage
Zeewolde
tel. 036 – 522 40 26
info@martinelage.nl
www.martinelage.nl
Schilderijen, gedichten, muziek: ‘Je bent geliefd!’
Een bijzonder programma rond het thema ‘Je bent geliefd!’ Aan de hand van schilderijen en gedichten wordt de boodschap, dat je geliefd, kostbaar en waardevol bent in Gods ogen, doorgegeven. Waarna vervolgens de muziek beide meeneemt en samenvoegt tot één geheel. Een unieke samenwerking tussen drie vrouwen.
Meta de Visser
Elst
0481 – 37 83 46
metadevisser@hotmail.com
Workshop clownerie voor vrouwen
Genade en gein zijn ingrediënten voor de clown. Op een speelse manier ons innerlijke kind de ruimte geven: “ja” zeggen, impulsen volgen, loslaten, onbevangen, nieuwsgierig en zonder oordeel. Worden als een kind. De clown helpt daarbij.
Niet weten, maar ervaren.
N.B.: Deze workshop is niet speciaal bedoeld voor vrouwen die als clown willen optreden, maar voor alle vrouwen!
Trudi van Woudenbergh
Vianen
06 – 27 44 82 45
trudi581969@live.nl
www.troubadourrose.nl
Troubadour Rose
Ik zing voor groot en klein publiek, van alle rang en stand. Met mijn gitaar en mooi kostuum maak ik een lach en een traan in u wakker. Zonder versterking zing ik wat in me opkomt: een gezellig meezinglied, een mooie gospel of een ontroerend luisterlied. Eventueel ook voor kleine groepjes met meezingliederen uit het repertoire.
Zangduo Bertha & Bartha
Hardinxveld-Giessendam
Tel.: Bertha 06-50 88 80 39,
Bartha 0184  -617 402
zangduoberthaenbartha@gmail.com
www.zangduoberthaenbartha.nl
www.parelsvanliefde.nl
Al meer dan dertig jaar verzorgt dit zangduo uit het Groene Hart van Nederland optredens. Zij geven activiteiten met diverse programma’s een feestelijk, sfeervol en/of diepgaand tintje. Of het nu  bij vrouwengroepen, ouderen of andere gezelschappen is.

 

‘Sprekend Zingen’: Geloof, Hoop en Liefde

Laagdrempelig programma met diepgang, waarin het zangduo u meeneemt in de reis van hun leven, dat net als dat van ieder ander mens niet over rozen ging. Hoe ze met de ups en downs in hun eigen leven omgingen en hun gaven en talenten gingen inzetten. Een mooi en afwisselend, ontroerend en troostend luisterprogramma. Met eigen verhalen, gedichten en (christelijke) liedjes als helend medicijn.

Alle programma’s zijn ook op maat en in combinaties mogelijk.

Zowel bij optredens rond Kerstfeest en Pasen als bij het ‘Sprekend Zingen’ programma is samenzang mogelijk.

Diacones Anneke Kempers
Zendings-Diaconessenhuis Bethanië
Jan van Zutphenweg 4
3958 GE  Amerongen
Afspraken via José Breekveldt,
tel. 0343-72 37 80 (ma/wo)
jose@zdh.nl
www.zdh.nl 
Stiltelezing
Zuster Anneke: “Stilte, bezinning en rust zijn in onze cultuur ondergesneeuwd. Het aantal prikkels is verhonderdvoudigd in de laatste halve eeuw. Mensen hebben rust en stilte broodnodig, maar komen er vaak niet toe.” Welke obstakels komen we tegen in ons verlangen naar stilte en contact met God? Welke weg wijst God ons vanuit Zijn Woord? Dit soort vragen komen in de stiltelezing aan bod. Na de lezing wordt de stilte in kleine groepjes beoefend.
Frouke Procee (Zeist) en
Esther Kouw (
Opperdoes)

 

Info: 06-40 05 55 44 
www.leven-vanuit-rust.nl

(Klooster)retraites
Laat je inspireren door de
Benedictijnse spiritualiteit. Wat heeft deze eeuwenoude kloostertraditie ons vandaag nog te zeggen? We staan stil bij de drie Benedictijnse geloftes: stabilitas, obedientia en conversio morum. Je hoort de achtergrond over deze woorden. Tijdens een eendaagse retraitedag of meerdaagse kloosterretraite geven we aandacht aan woorden als stil, luister, kies en aandacht. Wat heeft de stilte je te zeggen? Wat betekent viervoudig luisteren? Hoe maak je de juiste keuzes? Hoe zorg je ervoor dat je je aandacht erbij houdt?
Mariëtte Woudenberg en
Petra Butler
Houten – Best/Eindhoven
Info: 06-23 95 95 87 resp.
06-42 18 47 10
groteovergangsboek@ hotmail.com
www.facebook.com
Even met m’n hoofd in de vriezer…
Duik je in de supermarkt regelmatig ter verkoeling in het diepvriesschap? Gaat je stemming op en neer als een jojo? Verplaatst het vet zich van je heupen naar je buik? En word je wat minder zorgzaam? Dan ben je ongetwijfeld in de overgang: een fase die behalve lichamelijke veranderingen ook levensvragen teweeg kan brengen. Mariëtte (53) en Petra (50), beiden freelancejournalist en ‘overgangster’, onderzochten alle facetten van de overgang. Ze schreven er een boek over en houden er informatieve en humoristische presentaties over met een verrassende quiz. Je krijgt uitleg, tips, voorbeelden, anekdotes en natuurlijk is er alle gelegenheid om vragen te stellen. De overgang is het einde van een levensfase, maar ook een tijd met nieuwe kansen …
Christien Blok,
Gezina van den Bos en
Barbara Stouwdam
Zwolle
06-42 14 90 64
info@opentopvrouw.nl
www.opentopvrouw.nl
www.facebook.com
Liedjescabaret ‘Op en Top Vrouw’
Een avondvullend programma met een lach en een traan, onder pianobegeleiding. Hilarische liedjes zorgen voor een feest van herkenning bij menige vrouw. Andere nummers laten juist een heel gevoelige kant van het vrouw-zijn zien. Op en Top Vrouw vertelt door middel van muziek en multimedia het verhaal van moderne vrouwen in deze tijd. Als single, moeder en pasgetrouwde vrouw. Situaties waar je in terecht kunt komen en hoe je daarmee kunt omgaan, ook samen met God. Voor evenement/kerkdienst of feest te boeken.
Helene Wieringa-Pruijssen
Barneveld
06-47 91 94 35
info@atelierhupsakee.nl
Website klik hier
Magisch zandtheater
‘The Generation Gap’
…

Bestaat die generatiekloof? In deze voorstelling met zandtekenen en muziek gaat zandkunstenares Helene Wieringa-Pruijssen als moeder met haar dochter Jose Wieringa deze uitdaging aan. Beiden tekenen op een lichtbak met fijn zand. Muziek die past bij hun generatie wordt gedraaid en tekst wordt gesproken. Door de afwisselende beelden en muziek wordt het publiek meegenomen naar de generatiekloof tussen moeder en dochter. Of zou die toch niet bestaan? De voorstelling duurt ongeveer 3 kwartier.
Hanja Jong
Heerhugowaard
072-520 28 59
hanjajong@gmail.com
Workshop kleurenanalyse
Voor een klein / middel of groter publiek. Kleurenanalyse d.m.v. kleurendoeken. Welke kleuren flatteren jou? Geeft je zelfvertrouwen. Daardoor geen miskopen meer! Ik werk behalve met winter/ lente/ zomer/ herfst ook met de tussentypes, het 12 types model. Desgewenst ook met presentatie sjaaltjes en te combineren met sjaaltjes ruilen (elke vrouw neemt dan een eigen sjaaltje mee). Voor een hele dag onder de titel ‘Mooi van binnen – Mooi van buiten’ kan ik een combinatie verzorgen van een kleurenanalyse met een spreekbeurt over de ‘binnenkant’.
Programma graag in overleg, liefst telefonisch en dan mailbevestiging. 
Willemien Hilberink
Emst
06 450 506 38
wilkewillemien@gmail.com
Verhalenvertelster
Verhalen vanuit de Bijbel, specifiek over vrouwen, die niet altijd met name genoemd worden. Hun kracht, moed, hoop en geloof verbindt hen met ons, vrouwen van nu. Ook het boek van de Psalmen is voor mij een bron van inspiratie. Voor deze vertellingen gebruik ik een fictief kader, zodat er een verrassend nieuw licht valt over de inhoud van dit bijzondere bijbelboek. Bij mijn vertelling maak ik gebruik van kleding, decor en muziek in de lijn van het verhaal. Keuze uit diverse verhalen.
Manna Musicals
(Muziek met een missie)
Delfgauw (ZH)
Info: 06- 48 34 68 34 (Els)
info@mannamusicals.nl
www.mannamusicals.nl
Musicals ‘Een Vrouwending’ en ‘De Vijfde Brief’

 

Musical ‘De Vijfde Brief’ richt zich op de thema’s relaties, trouw en m/v. We richten ons hierbij op een breed publiek, waarbij we door een mix van ontroerende, indringende en luchtige liedjes (en een flinke dosis humor) een heldere, Bijbelse en bemoedigende boodschap over willen dragen. In februari en maart 2017 zijn er uitvoeringen door het hele land, kijk op onze website voor het volledige tourschema. Daarnaast ligt het script van musical ‘Een Vrouwending’ klaar. Mail ons gerust als je ons uit wilt nodigen, dan kijken we graag wat mogelijk is.

Gilah Evers-Lissauer
Amersfoort
033-472 09 43
WApp: 0626988209
judasmam@gmail.com 
rabbisevers@kpnplanet.nl
Gilah@schakellab.com 
schakellab.com

 

Joods leven
Als moeder van een groot gezin en vrouw van een rabbijn met ook een eigen leven, heb ik “veel te vertellen”… Les geven is mijn passie.
Dieper ingaan op wat Hashem (G’d) ons vertelt in de Tora vind ik erg boeiend.
LezingJoodse feestdagen
Lezing: De vrouw in het Jodendom
LezingIsraël, anders dan in de media
Gesprek over opvoeden van kinderen
Cursus: opvoeding (van kinderen) volgens de Tora (bijbel), 4×2 uur


* Cursus: SchakelLAB

Bij SchakelLAB voor Liefde, Aandacht en Begrip, kom je om te leren hoe je een Liefdevol leven kan leiden.
Houd je van geven, delen en harmonie? Voel je regelmatig dat mensen anders denken dan jij? Wij voelen net als jij. De cursus is 4 x 2 uur, gebaseerd op oude Joodse bronnen en moderne ideeën van onder andere coaching.
Wil je meedoen? Klik hier

Avondje Jodendom met rondleiding in de bijna 300 jaar oude sjoel (synagoge) van Amersfoort en aansluitend een “vrijdagavond-maaltijd” bij de Familie Evers thuis. Dit is niet op vrijdagavond maar om u een idee te geven hoe het gaat. Door rabbijn Evers wordt tijdens de maaltijd uitleg geven. Voor groepen van 10-18 personen.

Thea Westerbeek-Broekema
Tel. 06-47 99 41 42
twesterbeek@elisabethmagazine.nl
www.theawesterbeek.nl
Koffieochtend verzorgd door het team van de Elisabethbode:
een compleet programma met sprekers en workshops.
In de pauze een boekentafel.
– Hoofdredacteur Thea Westerbeek spreekt onder andere over
– Leven in vertrouwen
– Inspirerend ouder worden
– Als (klein)kinderen andere keuzes maken
– Versterk je eigenwaarde
– Andere thema’s in overleg.
– Ook andere medewerkers kunnen een spreekbeurt verzorgen.
– Verder onder andere: workshops schilderen en liturgische kunst.
Hanneke van Harten
Best (Brabant)
06-20116827
www.refindcoaching.nl
Inspiratiewandelingen en workshops voor vrouwen in Brabant
Regelmatig organiseer ik wandelingen. Een moment in de natuur van genieten, inspireren, ontspannen, bezinnen, bemoedigen, reflecteren en andere vrouwen ontmoeten.
Daarnaast verzorg ik workshops voor vrouwen met aansprekende thema’s. De workshops kunnen bestaan uit een lezing aangevuld met leuke praktijkopdrachten.
Graag wil ik mijn kennis en ervaringen delen om vrouwen toe te rusten.
Ook voor spreekbeurten/lezingen ben ik beschikbaar.
Johanna Hoekstra
Professional Organizer
Hoornsterzwaag (Fr.)
06-46104961
johanna@it-oersicht.nl
www.it-oersicht.nl
Workshop ‘Leef zoals je bedoeld bent’
Hoe krijg je rust en overzicht in je hart, je hoofd, je huis en je geldzaken? In mijn workshops ga ik actief met jullie aan de slag met één van deze thema’s. Het hart: Je ontdekt hoe je kunt luisteren naar je hart. Het hoofd: Je ervaart hoe je om kunt gaan met negatieve gedachten. Je huis: Je leert hoe je je huis een thuis maakt door op te ruimen, te ‘ontspullen’ en door een fijne inrichting. Geldzaken: Je ziet de voordelen van het ordenen van je administratie en het op orde maken van je financiën. Ieder thema is erop gericht om een leven te gaan leiden zoals het bedoeld is voor jou! Durf je de uitdaging aan?

Marina de Velde-Roos
Marle
06-45628883
marinadevelde@hotmail.com
Corry Roos
Gera van Werven-Roos
http://www.roosfashion.nl/

Workshop ‘Mooi van buiten, mooi van binnen’

Drie zussen bieden vanuit hun verschillende expertises een geheel eigen kijk op wie jij bent. Marina, theoloog in opleiding en voormalig trainer/coach bij Designjeleven, neemt je mee in een kijkje naar de binnenkant. Hoe kijk je naar jezelf en hoe kijkt God naar jou?

Haar zussen Corry en Gera van ‘Roos-Fashion’ vertellen vanuit hun (meer dan 30 jaar lange) ervaring in de modewereld iets over kleur, stijl en vormgeving. Hierna kan uitgebreid geëxperimenteerd worden met kleding in verschillende trends en kleurstellingen om te ontdekken wat bij jou past.

Een gezellig uitje met collega’s of vriendinnen dat verrassend uit kan pakken. We komen graag naar je toe, maar het is ook mogelijk om met een groep af te spreken in het atelier in Vorchten.

Marijke Koers
Dordrecht
078-6111355
m.koers@vriendenvandehoop.nl
https://www.vriendenvandehoop.nl/kominactie/kerk/uitnodigen/

Workshop God verandert mensen

In de Bijbel lezen we dat God mensen verandert. Gebeurt dat nu nog steeds en zo ja, hoe dan? Zien we ook iets van hoop, herstel en redding in ons eigen leven? In deze workshop geef ik je inspirerende voorbeelden uit de Bijbel én van mensen die bij De Hoop zijn veranderd. Ook zal ik delen wat God in mijn eigen leven gedaan heeft. Laat je bemoedigen door verhalen van Hoop! En ontvang praktische handvatten hoe je samen met God kunt veranderen zodat je meer op Hem mag lijken.

Andere thema’s:
· Gods Vaderhart
· Vrijheid in Christus /
       vrij van slavernij
· Gods stem verstaan /
       leiding van God
· Wandelen met God
· Geloven met hart en handen
· Je bent waardevol
· Zorgeloos Gods toekomst tegemoet.
Andere onderwerpen op aanvraag.

Workshop Sieraden maken
Creëer zelf je eigen ketting, armband of oorbellen en maak een uniek sieraad! 
Ervaring is niet vereist. Voor 5 tot 20 personen. De opbrengst is voor Stichting De Hoop.

België

Michaela Buitenwerf (L)
Schilde
0032 468 10 48 94
michaela@buitenwerf.eu

Inspirerende workshops / adviezen voor vriendinnen-, collega- of vrijgezellenuitjes 

Diverse dag-workshops, waaronder kleur/ styling/ Image (Wie ben ik? Ontdek je kwaliteiten) in combinatie met een mooie verzorgde lunch op een prachtige locatie net onder de Nederlandse grens. Interactief, verhelderend, praktisch. Genieten met uw favoriete vriendinnen. Maximaal 6 personen.

Verder persoonlijke adviezen over kleur en stijl voor 1-2 personen, ook mogelijk met lunch.