Even voorstellen

Foto

Even voorstellen

Mijn naam is Eke de Gier – van der Jagt.

Deze website is ontstaan in vervolg op een lange weg van contacten met vrouwen en het met hen in gesprek komen over levens- en geloofsvragen.
Het begon in mijn woonplaats Oegstgeest, waar ik ruim 30 jaar geleden ben gestart met een gesprekskring voor vrouwen. We delen geloof en twijfel, vreugde en moeite met elkaar en onderzoeken wat het christelijk geloof kan betekenen en hoe de bijbel ons kan inspireren in ons leven van alledag.
Steeds weer nieuwe vrouwen – van diverse leeftijden, achtergrond en geloofsopvatting – weten deze groep ‘Vrouwen in gesprek’ te vinden, zodat er nu meerdere groepen zijn. Uit dit initiatief zijn ook ‘Open Ochtenden voor Vrouwen’ ontstaan, die een paar maal per jaar worden gehouden. Inmiddels noemen we die bijeenkomsten Ontmoeting met Vrouwen.

Na het volgen van sprekerstrainingen kwam ik op de spreeksterslijst van Agapè Vrouwenwerk. Ik vind het een uitdaging om – aan de hand van onderwerpen die relevant zijn voor je dagelijks leven – vrouwen te stimuleren na te denken over hun eigen manier van leven en keuzes maken. Ik probeer over te brengen hoe geloof in God en Jezus Christus je leven daadwerkelijk kan beïnvloeden en verrijken.
Van 2007 tot eind 2012 maakte ik deel uit van het landelijke team van Agapè FamilyLife Vrouwenwerk. Dat is vanwege de focus op ‘DESIGNjeleven‘ gestopt met het toerusten van spreeksters en het bijhouden van een spreeksterslijst en een agenda van Ontmoetingen met Vrouwen. Daarom heb ik in goed overleg met Agapè ‘www.vrouwenspreken.nl’ opgericht om dit werk voort te zetten.

Ik geloof dat God me op het spoor heeft gebracht van vrouwenwerk en me hierin stapje voor stapje heeft geleid.